Đerdap usluge a.d. Kladovo

Zvanična web prezentacija

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta
Štampa PDF

OTKRIJTE VLASINU - BISER NETAKNUTE PRIRODE

Zadovoljstvo nam je da vas pozovemo da i tokom 2017. godine iskoristite svoje pravo na

vaučer u iznosu od 5.000 dinara za subvencionisani odmor u Srbiji!

Vlasinsko jezero - Može se reći da je Vlasina i planina i banja. Idealno mesto za odmor, opuštanje i rekreaciju. Ekološki čist prostor Vlasine, visovi i prostranstva, zdrava i čista voda sa izvora (ima ih preko 70), čist i nezagađen planinski vazduh, disanje punim plućima i odmor, kroz uživanje u prelepim pejzažima i šetnje, samo su neki od razloga zašto upravo Vlasina treba da bude Vaše mesto za odmor i opuštanje. Jezero je oivičeno zatalasanom visoravani u vidu prostranog zelenog ćilima koji je išaran livadama, pašnjacima i šumama koje kriju raznovrstan biljni i životinjski svet. Na ovom prostoru postoji više od 300 lekovitih biljaka.

Za ljubitelje aktivnog odmora u prirodi, tu su dva evropska pešačka koridora, 150km mapiranih pešačkih i biciklističkih staza, kao i sportovi na vodi, lov i ribilov (16 vrsta riba – ohridska, kalifornijska i potočna pastrmka, som, klen, grgeč, tostolobik...). U neposrednoj blizini nalaze se i Hram Svetog Ilije, Svetog Petra i Pavla, Svetog Đorđa i Hram Vavedenja Presvete Bogorodice – Palje iz XIII veka u kome je, po predanju, dva puta boravio Sveti Sava.

U toku letnjih meseci, organizuju se razne manifestacije. Osim sve popularnijeg Vlasinskog leta, postoje i Vlasinska regata, Vlasinska somovijada, Vlasinska udica, Trka četiri elementa, Lužnički megdan i drugi.

Područje Vlasinskog jezera je 2006. godine zaštićeno kao predeo izuzetnih odlika „Vlasina“ i kategorisano kao prirodno dobro I kategorije. Vlasinsko jezero je poznato i po retkom prirodnom fenomenu – plovećim tresetnim ostrvima. Kako su to staništa retke flore i vegetacije, sva se nalaze pod posebnim režimom zaštite.

Na najlepšem potezu i sa pogledom koji nikoga ne ostavlja ravnodušnim, smešten je Restoran sa konakom „Vlasinske HE“, u sklopu kojeg se nalaze dve vile sa 14 smeštajnih jedinica (6APP, 8/2) kao i 4 bungalova sa 12/2 soba.

Surdulica – Opština Surdulica se nalazi u jugoistočnom delu Srbije i ima izuzetan potencijal za razvoj turizma – Vlasinsko jezero sa okolnim planinama Čemernik, Vardenik, Plana. Surdulica je i domaćin brojnih kulturno-umetničkih, sportskih i turističkih manifestacija tokom godine. Najpopularnija manifestacija svakako je Vlasinsko leto, koje se tradicionalno održava drugog vikenda u julu. U dane trajanja manifestacije, program proprati oko 30.000 posetilaca.

Za sve dodatne informacije, biće nam zadovoljstvo da nas kontaktirate!

Kladovo / Angelina Mladenović 062 88 46 825 , Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

Surdulica / Dragana Stanković 062 80 61 443 , Ova adresa el. pošte zaštićena je od spam napada, treba omogućiti JavaSkript da biste je videli

scroll back to top
 

ĐERDAP USLUGE a.d. Kladovo

Matični broj: 17107615

Šifra delatnosti: 02562

PIB: 100694946

scroll back to top

Tekući računi:
160-11908-48 ''Banka Intesa''
205-10793-10 ''Komercijalna banka''
180-7121210000185-35 ''Alpha bank''
efakture@djerdapusluge.co.rs

scroll back to top

scroll back to top
Google+