Đerdap usluge a.d. Kladovo

Zvanična web prezentacija

  • Povećaj veličinu teksta
  • Podrazumevana veličina teksta
  • Smanji veličinu teksta
POČETNA Aktuelna dešavanja Saopštenje poslovodstva ĐERDAP USLUGE a.d. Kladovo

Saopštenje poslovodstva ĐERDAP USLUGE a.d. Kladovo

Štampa PDF

zaposlenima povodom Obaveštenja Sindikalne organizacije “Đerdap-usluge” Kladovo

 

Jedan broj zaposlenih iz svih organizacionih celina našeg Društva pokrenuo je inicijativu da se udruži u novi sindikat i opredelio se za Sindikat “Sloga”

 

Poštujući slobodu sindikalnog udruživanja pristali smo da, kao poslovodstvo, predstavnicima sindikata “Sloga”, u prisustvu zaposlenih koji su inicirali sastanak, predstavimo istorijat, organizaciju i poslovanje našeg Društva.

Sve dalje aktivnosti su bile između inicijatora organizovanja i predstavnika Sindikata “Sloga”, bez mešanja poslovodstva.

Provera legalnosti i legitimnosti tog sindikata i da li je “kućni, džepni” ili kako već, nije u našoj kompetenciji.

 

 

Neshvatljive su insinuacije Sindikalne organizacije “Đerdap-usluge” Kladovo da poslovodstvo Đerdap usluge na bilo koji način vređa PD “HE Đerdap”, svog najvećeg poslovnog partnera.

 

Istina je da poslovodstvo nije isplatilo minimalnu cenu rada 115 dinara po času od 01.04.2012. godine koju je propisao Socijalno-ekonomski savet  Vlade RS, uz opravdanje da se Aneksi ugovora sa poslodavcem PD “HE Đerdap” nisu potpisali, u skladu sa Ugovorom, a u nastojanju da se isti potpišu u zakonskom roku.

Ako je Sindikalna organizacija “Đerdap-usluge” Kladovo prozvala poslovodstvo za neisplaćenu cenu rada od 115 dinara, očekivano bi bilo da  isti pohvali poslovodstvo što je u prethodnom periodu isplaćivalo 110 dinara po radnom času, kada je minimalna cena rada bila 102 dinara.

Istina je, da je generalni direktor Društva pismenim putem obaveštena o radnoj verziji Kolektivnog ugovora, ali je i istina da je Kolektivni ugovor trebalo da se dostavi nakon “sindikalnog usaglašavanja teksta po gradovima”, a nije dostavljen.

Verujemo, ali ne želimo da prihvatimo stav Sindikalne organizacije, da nema motiva da štiti i  zaštiti radnike, sa ili bez Kolektivnog ugovora.

 

Istina je da je Sindikat dobio  sistematizaciju  bez opisa poslova, sigurno omaškom, jer opisi poslova postoje kao deo sistematizacije, a postoje i u  Ugovoru o radu svakog zaposlenog.

 

Tvrdnja da je to uvredljivo i da diskriminiše zaposlene i tome slično je, najblaže rečeno, veoma nezrela, nerazumna i neprilična ozbiljnoj organizaciji kakvom se Sindikalna organizacija “Đerdap-usluge” predstavlja.

scroll back to top
 

ĐERDAP USLUGE a.d. Kladovo

Matični broj: 17107615

Šifra delatnosti: 02562

PIB: 100694946

scroll back to top

Tekući računi:
160-11908-48 ''Banka Intesa''
205-10793-10 ''Komercijalna banka''
180-7121210000185-35 ''Alpha bank''
efakture@djerdapusluge.co.rs

scroll back to top

scroll back to top
Google+